Nationale kunstdagen

Helaas gaat de beurs in Nieuwegein op 7 en 8 november dit jaar niet door vanwege corona.

Traditioneel zijn de Nationale Kunstdagen de officiële opening van de Nationale Kunstweek: een volle week waarin de beeldende kunst in Nederland, en dan met name de beeldend kunstenaars, extra aandacht krijgt. Via Instagram en Facebook is het mogelijk kunstwerken van de oorspronkelijke deelnemers te zien, zo ook een schilderij van mij! 

Binnenkort wordt via de sociale media van Stichting Kunstweek (@kunstweek op instagram en @stichtingkunstweek op Facebook) iedereen opgeroepen om tijdens de Kunstweek een bezoek te brengen aan een plaatselijk atelier of een lokale galerie of museum en van dat bezoek een foto te delen. Want hoewel we van de overheid de reisbewegingen moeten beperken, kunnen we in onze eigen omgeving vaak ook al genieten van kunst. Zelfs als we eventueel in een complete ‘lockdown’ komen, kunnen we altijd nog genieten van de kunst die in onze woonkamers, thuiskantoren of entreehal hangt en dat delen met de wereld. Want kunst verbroedert, troost en geeft hoop.

Kortom: kunst doet iets met je. 

Eén reactie op “Nationale kunstdagen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: