Portfolio

De sluiers van Inanna

Het thema van deze serie is de weg die de Sumerische godin Inanna aflegt de onderwereld in. De weg die zij gaat is een universeel proces van verandering en transformatie. In het Sumerische gedicht besluit Inanna de onderwereld in te gaan om haar zuster bij te staan in de rouw om haar echtgenoot: Zij ‘bracht haar hart van de hoogste hemel naar de diepste diepten der aarde’, ‘verliet hemel en aarde, en naar de onderwereld daalde zij af’.

Om af te kunnen dalen in het rijk van de onderwereld moest Inanna eerst alle aardse vermogens afleggen, hetgeen verbeeld wordt door het afleggen van vele sluiers. Een risicovolle en uiterst gevaarlijke onderneming, die uiteindelijk leidt tot het vermogen om terug te keren in het daglicht of anders gezegd ‘het levende’.

De serie bestaat uit 21 schilderijen en zijn grotendeels in acrylverf en gemengde techniek geschilderd. De afmetingen variëren van 50 bij 50 cm en 70 bij 80 cm tot 120 bij 60 cm.

Wasgoed


Overal waar mensen leven, is wasgoed. Deze serie gaat over wasgoed. De schoonheid van was, waaiend en drogend in de zon en de wind. Het zijn verstilde dromerige, soms meer abstracte, beelden van een uitstervend fenomeen in de westerse wereld. De schilderijen zijn in reliëf en in gemengde techniek uitgevoerd. De afmetingen zijn 50 bij 50 cm en 40 bij 80 cm. Enkele schilderijen zijn verkocht.

wasgoed in Cadiz

Zeegezichten en luchten

Al jaren maak ik tijdens vakanties aquarellen van zeegezichten en luchten. Later thuis werk ik die uit op doek.

Olieverf en gemengde techniek op doek, 50 bij 70 cm
olieverf op doek, 50 bij 70
Gemengde techniek op doek, 120 bij 80 cm
Gemengde techniek op doek, 115 bij 75 cm