Over Marian Visser

Als kind volgde ik samen met mijn broer een schildercursus en ontdekte hiermee mijn drive om te creëeren. Tot mijn verrassing werd mijn werk opgehangen en gewaardeerd. Het beeldend werken is altijd in mijn leven gebleven. Later volgde ik de opleiding tekenen/schilderen en textiele werkvormen aan de lerarenopleiding in Delft.

Met veel plezier heb ik jarenlang lesgegeven op het Marecollege, de vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Leiden. Het werken met pubers vond ik heel inspirerend. Later werd ik er conrector en beheerde ik de portefeuille personeel.

Mijn passie om te creëren uitte zich in allerlei thema’s, zoals ‘de zeven plagen van Egypte’, ‘godinnen’ en verstilde beelden van wasgoed. Aanvankelijk werkte ik met pastelkrijt en aquarelverf, later met acryl- en olieverf. Gaandeweg ben ik gebruik gaan maken van gemengde technieken, waarbij de toevoeging van textiele weefsels zorgen voor meer gelaagdheid en reliëf.

Mijn werk is verschillende malen geëxposeerd. In april 2019 was de opening van mijn expositie ‘De sluiers van Inanna’ bij Sijthoff Cultuur in Leiden.

in het museum Voorlinden

Sijthoff Cultuur, Leiden

%d bloggers liken dit: